S e n a d a   O X  1 9 4 0

Født d. 23/5 1992
Stang 154 cm

Avler: Stutteri Lyng
Ejer: Skovsted OX

Stamtavle     Galleri

 

1992 - 2016 for altid i vores hjerter.

Med Senada tilfører vi nu vores stutteri en helt ny kulør.

Senada ankom til stutteriet en kold februar dag og hun er i sandhed en rigtig snedronning klædt i hvidt.
Født i 1992 har Senada et par år på bagen men det skjuler hun særdeles godt og fører sig frem med både attitude og power i bevægelser samt besidder et godt og sundt helbred. Hun er en ekstrem mild og venlig hoppe der er en fornøjelse at arbejde med i det daglige.

I sine yngre dage var hun en fremragende ridehest og har været redet i dressur og i terræn med tidligere ejer.

Senada har en spændende stamtavle med gamle russiske blodlinier via bla Elite hingsten Neman avlet på Tersk Stud og ligeledes Tersk hoppen Kura efter Aswan som tidligere har været avlshoppe på Egholm Arabians og senere eksporteret til Brasilien. Også hingsten Tern er avlet hos Tersk Stud. 

Senada’s mor Senet har været en fremragende avlshoppe og særdeles produktiv med 14 registrede afkom og har avlet adskillige succesfulde afkom. Her iblandt kan nævnes distancevallakken Mon Ami Naverro som har gennemført flere 120km og 160km klasser, samt gennemført 2 x VM distanceridt som hhv. Youngrider og som senior.
Hingsten Serebro som også er en distancehest på højt niveau, har bl.a. i 2008 vundet DM sølv og gennemført flere 120km klasser inkl. Nordisk Mesterskab. Serebro er desuden redet i dressur og spring med gode resultater.
Hoppen Indian Lupin fra 1993 var en særdeles velgående dressurhest med klasser på MB niveau.
Serij fra 2003 har ligeledes gennemført 120km klasser og blev nr 3 ved sit første 160km ridt. Serij har i 2012 deltaget og gennemført de 160km til VM i Distance i England hvor han opnåede at blive anden bedst placerede danske hest.

Så Senada har søskende som virkeligt har præstationsblod i årene og har bevist deres værd igennem en årrække.

 Vi håber at Senada vil kunne bidrage med et enkelt eller 2 afkom til vores avlsprogram inden hun skal pensioneres. Hun har tidligere leveret 4 afkom;  1 hingst og 3 hopper og vi håber hun her vil kunne nyde moderrollen endnu engang.

Afkom 2013: A´delay Ibn Senada e. Azem (Symba x Manuela/Amadeusz)

Afkom 2014: Serengeti e. SL Carrera (Kubinec x Salaa Diva/Salaa El Dine)


Senada og Serengeti juni 2014