A z e m   O X   2 9 5 6

Født d. 29/4 1998
Stang 152 cm
SCID og CA fri

Avler: Stutteri Elbjerg
Ejer: Skovsted OX

Stamtavle     Afkom     Galleri

Klik her for video

 

 

Azem er grundstenen i vores lille stutteri. En fantastisk hingst som hver dag beriger os med sit behagelige sind og dejlige temperament,- en hingst der besidder de kvaliteter vi mener er grundstammen for at avle gode sunde og solide brugsheste.

Azem er avlet hos Stutteri Elbjerg i 1998 og jeg faldt for ham da han var få dage gammel og vi fik ham hjem ganske kort tid efter.

Han har siden sin debut i avlen som 3 års, avlet adskillige dejlige brugsafkom og Azem har været os en super god avlshingst.
Indtil 2013 har Azem avlet 27 OX afkom, hvor ca halvdelen er registreret sorte.
Hans afkom er spredt ud i Danmark, Norden og Europa, til dato har han afkom i Sverige, Norge, Slovakiet og Belgien, hvilket vi er meget stolte og glade over.

Azem er efter den russisk relaterede Guldmedalje hingst Symba (Vympel x Maggina/Mag).
Symba var avlet og ejet af Granly Arabians og har kun efterladt sig ganske få afkom, hvoraf Azem er den eneste aktive sorte hingst. Symba er efter den verdenskendte hingst Vympel, der er avlet på Tersk Stud i Rusland, og søn af den legendariske hingst Menes- blodlinjer vi her på stutteriet   værdsætter højt.

Maggina har været en succesfuld avlshoppe, med afkom repræsenteret bredt fra galopbanen til showringen og flere gange har hun selv vundet Guld på Int.-og Nat.Show, samt fået tildelt titlen Reserve Champion. Hun er efter Champion hingsten Mag, som er ud af en stærk hoppelinje.

Azem er ud af hoppen Manuela. Hun er efter Etat sønnen Amadeuzs og ud af hoppen Manjana efter Pacific. Manuela var en hoppe kendt for især sine særdeles gode bevægelser. Hendes mor Manjana, var en unik avlshoppe der bla. var mor til den succesfulde danske Champion og brugshingst Mazur efter Fynt, samt adskillige gode brugsafkom i mange forskellige discipliner.

Azem er overvejende russisk med et strejf af polsk/engelsk blod og hans moderstamme er Keheilet Ajuz (Jamila Oa 1927).

Vi har valgt at beholde 2 af hans afkom på stutteriet. Begge afkom besidder det bedste fra Azem og deler desuden også hans eftertragtede sorte farve; Hingsten A'mir El Zhallan fra 2008 samt hoppen A'Sweet Surprize fra 2009.

Azem har adskillige børnebørn og også flere af disse har den eftertragtede sorte farve, bla. hans første barnebarn født her på stutteriet i 2015: A'Ameen (Duval x A'Sweet Surprize/Azem).

Flere af Azem's afkom gør det særdeles godt som brugsheste og i mange forskellige dicipliner og mange med stor succes og flere flotte placeringer, her kan nævnes bronze til DM i Spring og sølvmedalje til EM Classic Medium Cup.

Azem har siden 2009 ikke været tilgængelig for eksterne hopper. Vi har fremover besluttet kun at anvende Azem på vores egne hopper,- og der vil lejlighedsvis være afkom tilsalg efter Azem på Skovsted OX i årene frem.